Tips and Trucs

Tip 1: 7 x 7 regel:Gebruik nooit meer dan 7 x 7 woorden op een pagina. De leerling zal de teksten lezen en niet meer luisteren
Tip 2: maak gebruik van de vele flash applets die te vinden zijn op het internet, zie de link. De applets kunnen gedownload worden en direct in de presentaties opgenomen. De leerlingen kunnen zo experimenten (digitaal) nogmaals thuis doen.
Tip 3: Highlight formules in je presentaties. Dit kan eenvoudig gedaan worden door een gekleurde ellips om de formule heen te tekenen. De formules zijn dan goed terug te vinden in de presentaties.
Tip 4: Verberg uitgebreide antwoorden, maak gebruik van de optie verbergen. Je kan zo de antwoorden lijn voor lijn laten zien alsof je op het bord schrijft.
Tip 5: Maak gebruik van filmpjes. Youtube filmpjes zijn eenvoudig te downloaden en te integreren in de presentatie. Er kan vaak gemeten worden aan de filmpjes.
Tip 6: Gebruik humor in de presentaties. Vele illustraties rond 'natuurkunde en humor' kunnen gevonden worden op het internet. Zie de links. De uitleg is vaak zeer eenvoudig en de informatie op het plaatje blijft hangen.
Tip 7: Maak gebruik van verschillende tekststijlen: er kan bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt worden tussen uitleg en opdrachten.
Tip 8: Maak gebruik van de vele illustraties en foto's. Het voordeel van het digitale schoolbord is dat je op de figuren en foto's kan tekenen. Dit is ook context gericht werken.